No niin, sain Teddy Bear Factorista tilaamani tsunaminallesetin nallen valmiiksi jo perjantaina. Tämä nalle on siis omistettu tsunamissa kuolleille ihmisille.
Alla on kuva nallen osista, kaavat tulivat tietenkin setin mukana ja leikkasin ne suoraan paperilta. Kiinnitin kaavat kankaaseen ja leikkasin. Jätin silmämääräisen saumavaran.
Vasemmalta ylhäältä: jalat, maha ja selkäpalat, (ylijäänyt kangas),
alhaalla vasemmalta: kädet, kuono, pää, pään keskiosa,
alimmaisena korvat ja tassujen nahkapalat.
Tämä nalle olikin erilainen tehdä, koska vartalo ja pää tehdään niin monesta osasta. Tavallisesti olen tottunut tekemään pään kolmesta eri osasta, mihin kuuluu kaksi sivuosaa (kuono mukaan lukien) ja pään keskiosa. Myös vartalo tehdään kahdesta osasta. Mutta tämä olikin mukavaa vaihtelua! :)
164914.jpg
Nyt minua harmittaa, etten malttanut odottaa ja ostaa punaista lankaa, tosin ei tuo mustakaan paista läpi kun kangas on tuollaista punamustaa. Alhaalla kuva jalasta. Olen ommellut tassunpohjan kiinni toiseen jalkaan. Jätin täyttöaukon tuohon sivuun vaikka ohjeitten mukaan olisi pitänyt leikata viilto keskelle jalkaa...mutta en "uskaltanut", kun olen tottunut täyttämään tuosta sivusta. Ja hyvin onnistui tälläkin kertaa, samoin nivelten laittaminen.
164916.jpg
Ja tässä kuva kun olen kääntänyt jalan oikein päin.
164918.jpg
Tässä kuva päästä. Alimmaisessa olen ommellut kuonon kiinni päähän.
164919.jpg
Tässä onkin jo pään osat yhteen ommeltuina. Pään keskiosa ommellaan siis yläkuvassa olevien sivuosien keskelle.
168241.jpg
Ja pää oikein päin käännettynä.
168242.jpg
Tässä olen ommellut vartalon osat yhteen. Ylhäälle osoittaa masu, selkään jätin täyttöaukon. Myös kaula-aukon jätin auki nivelten asennusta varten.
168244.jpg
Vartalo oikeinpäin käännettynä.
168245.jpg
Tajusin, etten muistanut käden teosta ottaa yhtään kuvaa! Tässä siis on jo kaikki osat ommeltu ja käännetty. Korvat ei ole vielä kiinni päässä.
168259.jpg
Tässä kuva puupahvinivelestä. Nivel muodostuu siis sokasta, brikasta, kahdesta puupahvista  ja toisesta brikasta. Kahden puupahvin väliin jää kangas, sokan suorat päät jäävät nallen vartalopussiin ja ne rullataan kärkipihdeillä ulospäin rullalle, siitä kuva alempana...
168266.jpg
...mutta ensin näytän nämä. Vasemmalla on muovisia turvasilmiä, mitä olen aiemmin käyttänyt, keskellä on Teddy Factorysta tilaamiani käsinpuhallettuja lasisilmiä. Myös tällä nallella on mustat lasisilmät. Oikealla kuva muovinivelestä, jotka vaan napsautetaan kiinni. Ostin muovisilmät ja nivelet Sinooperista.
168271.jpg
Tässä olen jo osin täyttänyt jalan ja käden. Myös nivelestä sokka, brikka ja toinen puupahvi on sisässä.
Täyttämisessä käytin puulastuvillaa.
168277.jpg
Nyt on nallella pää, kädet ja jalat täytetty ja nivelet sisässä. Seuraavaksi osat kiinnitetään vartalopussiin.
168278.jpg
Tässä kuva vartalopussin sisältä, olen kiinnittänyt pään ja kuvassa näkyy miten sokan päät on rullattu kärkipihdeillä. (Tuo on kuvattu siis selän täyttöaukosta...)
168280.jpg
Kun kaikki osat on kiinnitetty vartaloon, täytetään vartalo tiiviisti puulastuvillalla.
Seuraavaksi katsotaan sopiva paikka korville ja ommellaan ne kiinni.
Silmä olivat metallikepin päässä (kuten ylhäällä näkyi), joten ne katkaistaan 2 cm pituisiksi ja metallin pätkä taivutetaan kärkipihdeillä silmukaksi . Päähän laitetaan esim. puikolla reikä ja silmä laitetaan neulan ja langan avulla kiinni. Neula viedään vastakkaisen korvan taakse ja siitä alas niskaan. Langat solmitaan niskassa yhteen. (Toivottavasti selityksistä saa edes jonkunlaisen käsityksen!)
168286.jpg
168297.jpg
Ja sitten, kun kuono on kirjailtu haluamallaan tavallaan, nalle on valmis! Ja tällainen tuli minun tsunaminallesta! :)
168301.jpg
Ja nimekseen se sai Rojo. (Tarkoittaa espanjaksi punaista.)